Αρχική Σελίδα :
FAQs

5. Τι είναι το σιμιγδάλι;

Σιμιγδάλι είναι το κύριο προϊόν που παράγεται από την άλεση σκληρού σιταριού. Προέρχεται από την άλεση του εσωτερικού μέρους του καρπού (ενδόσπερμα) και είναι πιο χονδρόκοκκο από το αλεύρι. 

Ανάλογα με τον βαθμό άλεσης του ενδοσπέρματος προκύπτουν οι παρακάτω κατηγορίες σιμιγδαλιού:
α) χονδρό σιμιγδάλι που χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική 
β) ψιλό σιμιγδάλι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή γλυκισμάτων και αρτοπαρασκευασμάτων
γ) σιμιγδάλι μακαρονοποιίας για την παραγωγή  ζυμαρικών.

 



Επιστροφή στα FAQs

Ηλιομαγειρέματα...

Γεμιστές ντομάτες με χρυσή μανέστρα και λαχανικά

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Προτιμάμε φρούτα και λαχανικά εποχής από τον τόπο μας.


Gluten Free

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.