Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Παραδοσιακά :
Μακαρονάδα με κρέας

Υλικά:

500γρ. Σπαγγέτι D' ORO  'ΗΛΙΟΣ'
1 κιλό μοσχάρι (μπούτι ή σπάλα)
½ φλυτζάνι τσαγιού λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλυτζάνι τσαγιού κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
5 ώριμες μέτριες ντομάτες λιωμένες στο μπλέντερ
1 κομμάτι ξύλο κανέλλας
80 γρ. βούτυρο
2 φλυτζάνια τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι)
Αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε το κρέας σε 10 περίπου μικρά κομματάκια. Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο.

Ρίχνουμε το κρέας και τα σωτάρουμε όλα μαζί μερικά λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί, μέχρις ότου πιεί τα υγρά του.

Προσθέτουμε τις ντομάτες με το ξύλο κανέλλας και συνεχίζουμε το βρασμό μέχρι να μαλακώσει το κρέας και η σάλτσα να πήξει αρκετά.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό κατά τη διάστημα του βρασμού.

Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού.

Στρώνουμε τα μακαρόνια σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με το τυρί και ζεματάμε με το βούτυρο.

Από πάνω σερβίρουμε το κρέας με την σάλτσα του.

Επιστροφή

Ηλιομαγειρέματα...

Σπαγέτι 6 ολικής με Καπνιστό Σολωμό & Βότκα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Κλείνουμε τη βρύση για όσο χρόνο βουρτσίζουμε τα δόντια μας.


Μεσογειακά

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.