Ετοιμάζετε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού τους. Σωτάρετε σε ένα τηγάνι το λουκάνικο, ανακατεύοντας περιστασιακά, για περίπου 20΄.
Βγάζετε το λουκάνικο από τη φωτιά, το κόβετε σε μικρά κομματάκια και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5΄ ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Πλένετε το μάραθο και το ψιλοκόβετε.
Σ’ ένα μικρό μπωλ βάζετε το ξύσμα των δύο λεμονιών, το μάραθο και το σκόρδο και το αφήνετε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπωλ, βάζετε το χυμό των λεμονιών και τη μουστάρδα.
Βάζετε ξανά το τηγάνι στη φωτιά, σωτάρετε το μίγμα του μάραθου για περίπου 3΄ και στη συνέχεια σβήνετε με το μείγμα λεμονιού και μουστάρδας και προσθέτετε το λουκάνικο.
Σε ένα μεγάλο μπωλ, ανακατεύετε τις χυλοπίτες με το λουκάνικο.