Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Επιδόρπια :
Μπισκότα με σιμιγδάλι

Υλικά:

60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ΗΛΙΟΣ
200γρ. αλεύρι Για όλες τις χρήσεις ΗΛΙΟΣ
½ κουταλάκι αλάτι
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα φαγητού
1/3 φλυτζάνι φρέσκο βούτυρο
150ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας νερό

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.

Προσθέτουμε το κρύο φρέσκο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σε ένα άλλο μπωλ, ανακατεύουμε καλά το γάλα με το μέλι και το προσθέτουμε στο μείγμα.

Ρίχνουμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο ταψί, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30΄.

Στη συνέχεια, βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, κόβουμε με κουπάτ τη ζύμη, ρίχνουμε από πάνω λίγη ζάχαρη και περνάμε με αυγό τα μπισκότα.

Ψήνουμε στους  180oC, για περίπου 12-15΄.

Επιστροφή

Ηλιομαγειρέματα...

Γεμιστές ντομάτες με χρυσή μανέστρα και λαχανικά

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Σβήνουμε τον κινητήρα του αυτικινήτου αν σταματάμε πάνω από ένα λεπτό.



 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.