Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά επί 2΄-3΄. Βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις ξανθύνει ρίχνετε τα καρύδια και τα κουκουνάρια. Όταν πάρει ένα καστανό χρώμα, το τραβάτε από τη φωτιά, ρίχνετε τις σταφίδες, ανακατεύετε και προσθέτετε το σιρόπι.
Επιστρέφετε σε σιγανή φωτιά για να απορροφήσει το υγρό. Κατεβάζετε, ανακατεύετε, σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα επί 5΄και βάζετε σε φόρμα ή φορμάκια.
Ξεφορμάρετε, πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανέλλα και σερβίρετε.