Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Επιδόρπια :
Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά:

2 φλυτζάνια  σιμιγδάλι χοντρό ΗΛΙΟΣ
1 φλ. λάδι εκλεκτό
2 ½ φλ. ζάχαρη
½ φλ. μέλι
5 φλ. νερό
¼ φλ. καρυδόψυχα χονδροκομμένη
¼ φλ. κουκουνάρι
¼ φλ. σταφίδες ξανθές
1 φλούδα λεμονιού
2 κομμάτια κανέλλας
3 γαρύφαλλα

Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά επί 2΄-3΄. Βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.

Μόλις ξανθύνει ρίχνετε τα καρύδια και τα κουκουνάρια. Όταν πάρει ένα καστανό χρώμα, το τραβάτε από τη φωτιά, ρίχνετε τις σταφίδες, ανακατεύετε και προσθέτετε το σιρόπι.

Επιστρέφετε σε σιγανή φωτιά για να απορροφήσει το υγρό. Κατεβάζετε, ανακατεύετε, σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα  επί 5΄και βάζετε σε φόρμα ή φορμάκια.

Ξεφορμάρετε, πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανέλλα και σερβίρετε.

Επιστροφή

Ηλιομαγειρέματα...

Χρυσή σπαγγετίνη με αρνάκι

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ψωνίζουμε με το περιβάλλον στο νου μας.



 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.