Σωτάρουμε τις σκελίδες σκόρδου στο ελαιόλαδο, ρίχνουμε την πράσινη πιπεριά και την καυτερή πιπερίτσα και στο τέλος την ντομάτα.
Μετά από 10’ προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης και την κέτσαπ.
Σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε τις σκελίδες σκόρδου και την καυτερή πιπερίτσα.
Ετοιμάζουμε το Βελούχι σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού του.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, στρώνουμε το Βελούχι, καλύπτουμε την επιφάνεια με το τυρί, περιχύνουμε τη σάλτσα, γαρνίρουμε τις ελιές (αφού τους αφαιρέσουμε το κουκούτσι) και ψήνουμε στο γκρίλ για 15’.