Ρίχνουμε το φιδέ σε νερό που βράζει και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5’. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Προσθέτουμε τα καρύδια, τη ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί (33x40) και στρώνουμε τα 6 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα.
Ρίχνουμε τη γέμιση του φιδέ και σκεπάζουμε με τα άλλα 6 φύλλα με τον ίδιο τρόπο. Χαράζουμε σε κομμάτια της προτίμησής μας και ψήνουμε στους 200ο C για 35’.
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι 5’, αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το ζεστό ‘Φιδέλι’. Πασπαλίζουμε με κανέλλα.