Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 6’. Αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει.Βάζουμε να βράσουν το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τη βανίλια και τα ξύσματα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει κρέμα. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη. Αφού κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε τα 6 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα. Ρίχνουμε τη κρέμα και τη σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα. Χαράζουμε σε κομμάτια και το ψήνουμε στους 180oC για 60’. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι. Πασπαλίζουμε με φυστίκι Αιγίνης.Απαραίτητος χρόνος: 80’
Ηλιομαγειρέματα...
Δείτε περισσότερα...