Σταφύλια με σώς μουστάρδας
|
500γρ. Σταφύλια ‘ΗΛΙΟΣ’ |
|
500γρ. λάχανο άσπρο |
|
3 κουταλιές μαγιονέζα |
|
2 κουταλιές μουστάρδα |
|
10 ελιές μαύρες, χωρίς το κουκούτσι |
|
το χυμό από 1 λεμόνι |
|
αλάτι, ελαιόλαδο, άνιθο, 1 λεμόνι | |
|
Ετοιμάζουμε τα σταφύλια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε το λάχανο σαλάτα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις ελιές σε φέτες, τον άνιθο ψιλοκομμένο, το αλάτι, στίβουμε το λεμόνι και τα σμίγουμε με τα βρασμένα σταφύλια.
Χτυπάμε σ’ ένα μπώλ τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού, ώστε να γίνει ομοιόμορφη σώς, και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Απαραίτητος χρόνος: 20’
| |
|
Ελέγχουμε συχνά την πίεση των ελαστικών για μείωση κατανάλωσης ως 5%.
|
|