Τυρόψωμο με σιμιγδάλι
Υλικά:
- 340γρ. σιμιγδάλι ψιλό ΗΛΙΟΣ
- 220ml νερό χλιαρό
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1κ.τ.γ. αλάτι
- 200γρ. τυρί φέτα τρίμμα (ουδέτερης άλμης)
- 1/2 κ.τ.γ. ζάχαρη καστανή
- 2κ.τ.σ. φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο
Για την κρούστα:
- 2κ.τ.σ. σουσάμι
- 1κ.τ.σ. φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο
- 1κ.τ.σ. νερό
Εκτέλεση:
Αναμείξτε στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο το μισό από το ψιλό σιμιγδάλι ΗΛΙΟΣ, το νερό, την μαγιά, το αλάτι και την ζάχαρη αφήνοντας 20 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στη συνέχεια, προσθέστε το υπόλοιπο ψιλό σιμιγδάλι ΗΛΙΟΣ και ζυμώστε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να δημιουργηθεί ένα μαλακό ζυμάρι.
Τέλος , αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ, προσθέστε το ελαιόλαδο και την φέτα.
Μεταφέρετε το ζυμάρι σε μια μακρόστενη φόρμα ψησίματος με αντικολλητικό χαρτί.
Αλείψτε με το νερό και το ελαιόλαδο, πασπαλίστε με σουσάμι και αφήστε να φουσκώσει ώστε να διπλασιαστεί ο όγκος του για περίπου 1 ώρα.
Τέλος, ψήστε στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω για περίπου 1 ώρα τοποθετώντας στη κάτω σχάρα του φούρνου ένα ταψί με 1 κούπα νερό, ώστε να ψηθεί το ψωμί στην ανάλογη υγρασία.
ENJOY MY NUTRITIOUS RECIPE
#melasmeals