Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Σιμιγδάλι :
Κεικ καρότου χωρίς ζάχαρη με σιμιγδάλι

Υλικά:

  • 340γρ. σιμιγδάλι ψιλό ΗΛΙΟΣ
  • 600γρ. καρότα τριμμένα στον τρίφτη
  • Χυμό και ξύσμα από 3 πορτοκάλια (130 ml)
  • 110γρ. σταφίδες
  • 3κ.τ.σ. μέλι
  • 3 αυγά
  • 80γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 110 ml φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 βανίλια
  • 1κ.τ.σ. σόδα
  • 2κ.τ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1,5κ.τ.σ. κανέλα
  • 1κ.τ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη

Για το σερβίρισμα προαιρετικά frosting:

  • 340γρ. σιμιγδάλι ψιλό ΗΛΙΟΣ
  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 100γρ. γιαούρτι
  • 100γρ. λευκή σοκολάτα


Εκτέλεση:

Αλέστε στο μπλέντερ τις σταφίδες με τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, την σόδα και το 1/4 από τα καρότα.

Στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά, το χονδρό σιμιγδάλι ΗΛΙΟΣ, το μπέικιν, την κανέλα, το γαρύφαλλο και αλέστε καλά μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε τα υπόλοιπα καρότα, το μέλι, τα καρύδια και ανακατέψτε με μια κουτάλα.

Τοποθετήστε το μείγμα σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα ψησίματος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για περίπου 45 λεπτά.

Αφού βγει από τον φούρνο σκεπάστε με μια πετσέτα, ώστε να κρατήσει περισσότερη υγρασία.

Ξεφορμάρετε αφού κρυώσει.

Προαιρετικά ετοιμάστε το frosting αναμειγνύοντας όλα τα υλικά και αλείψτε το με αυτό.

Ηλιομαγειρέματα...

Φιδές με ζαμπόν και αρακά

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ελέγχουμε συχνά τα υδραυλικά μας για τυχόν διαρροές.


Gluten Free

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.