Κεικ καρότου χωρίς ζάχαρη με σιμιγδάλι
Υλικά:
- 340γρ. σιμιγδάλι ψιλό ΗΛΙΟΣ
- 600γρ. καρότα τριμμένα στον τρίφτη
- Χυμό και ξύσμα από 3 πορτοκάλια (130 ml)
- 110γρ. σταφίδες
- 3κ.τ.σ. μέλι
- 3 αυγά
- 80γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 110 ml φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο
- 1 βανίλια
- 1κ.τ.σ. σόδα
- 2κ.τ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1,5κ.τ.σ. κανέλα
- 1κ.τ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
Για το σερβίρισμα προαιρετικά frosting:
- 340γρ. σιμιγδάλι ψιλό ΗΛΙΟΣ
- 200γρ. τυρί κρέμα
- 100γρ. γιαούρτι
- 100γρ. λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση:
Αλέστε στο μπλέντερ τις σταφίδες με τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, την σόδα και το 1/4 από τα καρότα.
Στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά, το χονδρό σιμιγδάλι ΗΛΙΟΣ, το μπέικιν, την κανέλα, το γαρύφαλλο και αλέστε καλά μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε τα υπόλοιπα καρότα, το μέλι, τα καρύδια και ανακατέψτε με μια κουτάλα.
Τοποθετήστε το μείγμα σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα ψησίματος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για περίπου 45 λεπτά.
Αφού βγει από τον φούρνο σκεπάστε με μια πετσέτα, ώστε να κρατήσει περισσότερη υγρασία.
Ξεφορμάρετε αφού κρυώσει.
Προαιρετικά ετοιμάστε το frosting αναμειγνύοντας όλα τα υλικά και αλείψτε το με αυτό.