Γαλατόπιτα με σιμιγδάλι
Υλικά:
- 2 λίτρα γάλα
- 340γρ. σιμιγδάλι ψιλό ΗΛΙΟΣ
- 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 4 αυγά
- 200γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 κ.τ.γ. βούτυρο
- 1 βανίλια
- Λίγες σταγόνες λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι
Για την κρούστα:
- 2 κ.τ.σ. γάλα
- 1 κ.τ.σ. ζάχαρη καστανή
Για το σερβίρισμα:
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα αναμείξτε το γάλα, το ψιλό σιμιγδάλι ΗΛΙΟΣ, την ζάχαρη, την βανίλια και το αλάτι και βράστε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να δέσει και να πήξει το μείγμα.
Στη συνέχεια, αναμείξτε τον χυμό λεμονιού με τα αυγά και προσθέστε λίγο από την ζεστή κρέμα σιμιγδαλιού, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις να μην ψηθούν τα αυγά.
Προσθέστε το μείγμα αυτό μέσα στην κατσαρόλα και ομογενοποιήστε ανακατεύοντας γρήγορα. Βράστε για 2-3 λεπτά, προσθέτοντας το μισό βούτυρο.
Τέλος, βάλτε το μείγμα σε ένα ταψί (διαμέτρου περίπου 35εκ.) που το έχετε προηγουμένως αλείψει με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στου 160 βαθμούς με αέρα και πάνω αντίσταση για περίπου 25-30 λεπτά.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας προαιρετικά με κανέλα και ζάχαρη
ENJOY MY NUTRITIOUS RECIPE
#melasmeals