Χαλβάς με πολέντα
Υλικά:
- 340γρ. πολέντα κίτρινη MDF
- 1 κ. σ. αλεύρι White mix SEMPER
- 180γρ. λάδι
- 80γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
Σιρόπι:
- 1200 ml νερό
- 450γρ. ζάχαρη
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- 3 γαρύφαλλα
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 1 φλούδα λεμονιού
Διαδικασία:
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά 5'.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, την πολέντα, το αλεύρι και τα αμύγδαλα και καβουρντίζουμε μέχρι να πάρει ο χαλβάς το χρώμα που θέλουμε.
Βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε προσεχτικά το σιρόπι αφού το σουρώσουμε.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε ανακατώνοντας συνέχεια και με προσοχή γιατί πιτσιλάει μέχρι να ξεκολλάει ο χαλβάς από τα τοιχώματα.
Σερβίρουμε σε φόρμα κεικ και το αφήνουμε να κρυώσει για μία ώρα.
Το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.