Ταλιατέλες χωρίς γλουτένη με τσαλαφούτι και μάραθο
Υλικά:
- 250 γρ ταλιατέλες ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη
- μία μαραθόριζα κομμένη σε καρεδάκια
- 4 κλαδάκια ψιλοκομμένο μάραθο
- 12 baby ντοματίνια
- 4 σύκα αποξηραμένα κομμένα στα 4
- 3κ.σ.τσαλαφούτη
- 2κ.σ.βούτυρο αγελαδινό
- 1κ.σ.ελαιόλαδο
- μία πρέζα αλάτι
- φρεσκοτριμμένη πιπέρι
- φύλλα βασιλικού για στόλισμα
Διαδικασία:
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το λάδι .Προσθέτουμε τη μαραθόριζα και τη σωτάρουμε για 6-7 λεπτά. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και το μάραθο ,το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό. Τα αφήνουμε 15 λεπτά να μαγειρευτούν και προσθέτουμε τις ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ και τα σύκα προς το τέλος του μαγειρέματος μαζί και το τσαλαφούτι . Τις αφήνουμε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας , ανακατεύοντας με προσοχή και σερβίρουμε στολίζοντας με φύλλα βασιλικού.