Τρομπέτες με λουκάνικο, σπανάκι και ψητή πιπεριά
Υλικά:
- 500 γρ. ΤΡΟΜΠΕΤΕΣ ΗΛΙΟΣ
- 2 χωριάτικα λουκάνικα (περίπου 250 γρ.), κομμένα σε ροδέλες
- 300 γρ. σπανάκι φρέσκο
- 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 1 βάζο ψητές κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης πολτοποιημένες
- 330ml ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. κατσικίσιο τυρί τρίμμα
- 500 ml γάλα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/3 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι
Εκτέλεση παρασκευής:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το σπανάκι για 10'-15' και σουρώνουμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το λουκάνικο και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, τον πολτό πιπεριάς και το γάλα. Όταν φτάσουν σε σημείο βρασμού προσθέτουμε τις τρομπέτες, καπακώνουμε και μαγειρεύουμε. Εάν απορροφούνται τα υγρά συμπληρώνουμε με ζεστό ζωμό.
Λίγα λεπτά πριν να είναι έτοιμα προσθέτουμε το σπανάκι και το κατσικίσιο τυρί στα ζυμαρικά. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tip:
Μπορούμε να φτιάξουμε γρήγορο και υγιεινό σπιτικό ζωμό λαχανικών με τα παρακάτω υλικά:
Βασικά Υλικά:
- 2 μέτρια καρότα
- 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα στα 4
- 150γρ σέλερι κομμένο σε φέτες
- 1 φύλλο δάφνης
- 15γρ θυμάρι
- 2 λίτρα νερό
- 50ml ελαιόλαδο
Προαιρετικά εάν έχουμε διαθέσιμα προσθέτουμε:
- 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
- 300γρ σπανάκι
- 4-5 φουντίτσες κουνουπίδι
- 1 μέτρια πατάτα
Ξεπλένουμε καλά τα λαχανικά μας και βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Βράζουμε για περίπου 45’ και ξαφρίζουμε εάν χρειαστεί. Σουρώνουμε τον ζωμό και αφήνουμε να κρυώσει. Μπορούμε να τον αποθηκεύσουμε στο ψυγείο σε τάπερ ή να τον μοιράσουμε σε παγοθήκες και να το τοποθετήσουμε στην κατάψυξη. Στο ψυγείο διατηρείται για 3-4 ημέρες και στην κατάψυξη για περίπου 2,5 μήνες.