Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Απολαυστικά :
Μεσογειακό CousCous ΗΛΙΟΣ με γαρίδες, ελιές, τομάτα και φέτα

ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες):

  • 200 γρ. CousCous ΗΛΙΟΣ
  • 240 ml ζωμό λαχανικών
  • 450 γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
  • 200 γρ. τοματάκια, κομμένα στα δύο
  • 100 γρ. ελιές Καλαμών, σε ροδέλες
  • 150 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Χυμός ½ λεμονιού
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • ¼ ξύσμα λεμονιού για το γαρνίρισμα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε ένα μεγάλο μπωλ, ανακατεύουμε τις ντομάτες, τις ελιές και τη φέτα. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αλατίζουμε ελαφρά τις γαρίδες. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σωτάρουμε τις γαρίδες για περίπου 2 ½ λεπτά από κάθε πλευρά και ανακατεύουμε με το σκόρδο λίγο πριν τις βγάλουμε. Μεταφέρουμε τις γαρίδες στο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά.

Σε ένα βαθύ μπωλ, βάζουμε το CousCous. Ρίχνουμε το ζεστό ζωμό λαχανικών (όχι βραστό ) πάνω από το CousCous. Καλύπτουμε με μία πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε για λίγα λεπτά (περίπου 5’) μέχρι να αποκτήσει την υφή που θέλουμε. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.

Προσθέτουμε το CousCous στο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.

Γαρνίρουμε με μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

Ηλιομαγειρέματα...

Ντομάτες γεμιστές με κουσκουσέ,ρίγανη και φέτα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
«Ναι» στην ανακύκλωση.


Kiddo

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.