CousCous από καλαμπόκι και ρύζι με ψητά αμύγδαλα, ρόδι και κανέλα
ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες):
- 240 γρ. κους κους ΗΛΙΟΣ από κόκκινη φακή
- 300 ml νερό
- 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ
- 75 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
- 75 γρ. σπόροι ροδιού
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.γλ. κανέλα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ζεσταίνουμε 300 ml νερό μαζί με τη ζάχαρη και πριν πάρει βράση, το βγάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το κους κους σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε το ζεστό νερό πάνω από το κους κους και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε το μπωλ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε για 5 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Ψήνουμε τα αμύγδαλα για περίπου 6 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα βερίκοκα και το ρόδι στο κους κους και ανακατεύουμε. Βάζουμε σε μικρά φορμάκια, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.