CousCous από καλαμπόκι και ρύζι με κεφτεδάκια και κόκκινη σάλτσα
ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες):
- 240 γρ. CousCous ΗΛΙΟΣ από καλαμπόκι και ρύζι
- 300 ml νερό
- Αλάτι, πιπέρι
Για τα κεφτεδάκια:
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, ή ανάμεικτο με χοιρινό
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
- 75 ml ξύδι από κρασί
- 1 αυγό
- 1 κ.σ., μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Αλεύρι για το πανάρισμα
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
- 400 γρ. χυμό ντομάτας
- 200 γρ. νερό
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε ένα βαθύ μπωλ, βάζουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξύδι. Κάνουμε μία λακουβίτσα και προσθέτουμε το ψωμί, το κρεμμύδι, το αυγό, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 5 λεπτά περίπου, γυρίζοντας τα πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καφετί χρώμα. Τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τηγανίσουμε όλα τα κεφτεδάκια. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το νερό, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το CousCous. Βάζουμε το CousCous σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε το ζεστό νερό πάνω από το CousCous, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε το μπωλ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε για 5 λεπτά. Σερβίρουμε το CousCous με τα κεφτεδάκια και την κόκκινη σάλτσα πάνω από το CousCous.
| |
|
Ξεπαγώνουμε τα τρόφιμα στο ψυγείο και όχι κάτω από τρεχούμενο νερό.
|
|