CousCous από κόκκινη φακή με μοσχάρι
ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες):
- 240 γρ. κους κους ΗΛΙΟΣ από κόκκινη φακή
- 300 ml ζωμός βοδινού
- 500 γρ. μοσχάρι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 2 μεσαίες κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. μουστάρδα με μέλι
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Κόβουμε το μοσχάρι σε λεπτές λωρίδες και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε το ζωμό βοδινού και τον βγάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το CousCous σε ένα μεγάλο μπωλ και ρίχνουμε το ζεστό νερό πάνω από το CousCous. Καλύπτουμε το μπωλ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε για 5 λεπτά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το μοσχάρι για 1-2 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά. Στο ίδιο τηγάνι, σωτάρουμε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια. Βάζουμε ξανά το μοσχάρι στο τηγάνι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα. Μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά ακόμα. Εάν θέλουμε προσθέτουμε το μοσχάρι και τις πιπεριές στο CousCous ή σερβίρουμε χώρια.
| |
|
Περιορίζουμε το πλαστικό.
|
|