CousCous από κόκκινη φακή με γαρίδες
ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες):
- 200 γρ. CousCous ΗΛΙΟΣ από κόκκινη φακή
- 16 γαρίδες, καθαρισμένες
- 12 ντοματάκια cherry, κομμένα στη μέση
- 250 ml ζωμό κοτόπουλου
- ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. κόλιανδρο, χοντροκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
- ½ ματσάκι άνιθο (για το γαρνίρισμα)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ζεσταίνουμε 300 ml νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών και πριν πάρει βράση, το βγάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το κους κους σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε το ζεστό νερό πάνω από το κους κους και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε το μπωλ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε για 5 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη, για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε στο κους κους τις λιαστές ντομάτες, το κρεμμυδάκι, τις ελιές, πιπέρι και λίγο αλάτι αν χρειαστεί και ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια ενός πηρουνιού. Τοποθετούμε πάνω από το κους κους τα φιλέτα αντζούγιας και σερβίρουμε με το ξύσμα του λεμονιού και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι, ζεσταίνουμεε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και τη μία σκελίδα σκόρδο για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και ψήνουμε για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο και το κόλιανδρο και βγάζουμε από τη φωτιά λίγο πριν πάρει βράση. Προσθέτουμε το κους κους, το αφήνουμε για 5 λεπτά και το ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός πηρουνιού. Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το υπόλοιπο σκόρδο σε ελαιόλαδο για 1 περίπου λεπτό. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σιγοψήνουμε για περίπου 2 λεπτά. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Ψήνουμε μέχρι οι γαρίδες να ροδίσουν. Βγάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε το κους κους και τις γαρίδες στα πιάτα. Γαρνίρετε με λίγο άνιθο.