Ογκρατέν με ζυμαρικά Ζωάκια με κρέμα γιαουρτιού μπρόκολο και γαλοπούλα
ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ Ζωάκια ΗΛΙΟΣ
- 500 γρ. φιλέτο γαλοπούλα
- 250 γρ. μπρόκολο (κομμένο σε μπουκετάκια)
- 4 κ.τ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- αλάτι
- πιπέρι
Για την κρέμα γιαουρτιού
- 500 ml γάλα (χλιαρό)
- 100 ml νερό
- 50 γρ. αλεύρι
- 50 ml ελαιόλαδο
- 200 γρ. γιαούρτι
- 150 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 4 με 6 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, αλατίζουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Σωτάρουμε τη γαλοπούλα σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει, Προσθέτουμε το μπρόκολο και σβήνουμε με το βαλσάμικο. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με ένα καπάκι για 5-7 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την κρέμα γιαουρτιού σοτάροντας το ελαιόλαδο με το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα και το νερό ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα. Τέλος προσθέτουμε την μισή παρμεζάνα και το γιαούρτι.
Αναμειγνύουμε την κρέμα με τα ζυμαρικά, το μπρόκολο και την γαλοπούλα με το ζουμάκι από το τηγάνι.
Τέλος πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στο γκριλ, στην πάνω σχάρα για 4-5 λεπτά.
Tips:
- Το ξύδι βαλσάμικο δίνει απίθανη γεύση στο ωφέλιμο μπρόκολο και δημιουργεί ένα πεντανόστιμο συνδυασμό με την γαλοπούλα που όλοι θα αγαπήσουν
- Ένα ελαφρύ ογκρατέν που όλοι θα το λατρέψουν, πλούσιο σε προβιοτικά από το γιαούρτι