Μακαρονοσαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο
ΥΛΙΚΑ:
- 250 γρ Πεννάκι Ριγέ Λαχανικών ΗΛΙΟΣ
- 800 ml νερό
- 1 μικρό αβοκάντο (κομμένο σε φέτες)
- 1/2 στήθος κοτόπουλο
- 250 γρ. τοματίνια (κομμένα στα 4)
- 2 κ.σ. φιλέ αμύγδαλο
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- αλάτι-πιπέρι
για τη mayo αβοκάντο
- 1 μικρό αβοκάντο
- 1 κ.σ. ξύδι λευκό
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 λεμόνι (χυμό)
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 1/2 κρεμμύδι (μικρό)
- 200 ml νερό
- 1/4 κ.γ ζάχαρη
- αλάτι-πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Βράστε το νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το στήθος κοτόπουλο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει εσωτερικά.
Στην συνέχεια αφαιρείτε το κοτόπουλο και το αφήνετε στην άκρη. Στη κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο αλάτι και συνεχίζετε τον βρασμό προσθέτοντας το πεννάκι λαχανικών ΗΛΙΟΣ για 6 με 7 λεπτά περίπου.
Στραγγίξτε τα και ξεπλύντε ελαφρά με λίγο νερό να κρυώσουν.
Αλατοπιπερώστε και λαδώστε το κοτόπουλο και σοτάρετέ το σε ένα καυτό τηγάνι.
Βάλτε τα υλικά για τη mayo αβοκάντο στο blender & ομογενοποιείστε τα.
Τέλος ρίξτε στα ζυμαρικά τη mayo avocado, τα κομμένα τοματίνια και τα κομμάτια από το φρέσκο αβοκάντο καθώς και το κοτόπουλο σε φέτες.
*Αν δεν υπάρχουν αλλεργίες στα παιδιά, πασπαλίστε με το φίλε αμύγδαλο.