Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Ο Σεφ Κυριάκος Μελάς και το kids cooking club :
Κριθαράκι με pesto κόκκινης πιπεριάς και κοτόπουλο

ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ. κριθαράκι λαχανικών ΗΛΙΟΣ
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 1200 ml ζωμό λαχανικών
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά
  • αλάτι - πιπέρι
  • φλούδα από μισό λεμόνι (ψιλοκομμένη)

για το pesto κόκκινης πιπεριάς

  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 10-12 φουντούκια ( ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογή σας)
  • 50 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σoτάρετε σε καυτό τηγάνι, χωρίς λάδι, το κοτόπουλο να πάρει λίγο χρώμα.

Προσθέστε μια στάλα λάδι , ανακατέψτε και ρίξτε το κριθαράκι, τον κουρκουμά και περίπου 1,5 λίτρο νερό/ζωμό.

Αλέστε καλά στο μπλέντερ τα υλικά της σάλτσας pesto και όταν έχει βράσει το κριθαράκι και έχουν εξατμιστεί τα υγρά , προσθέστε την.

Αποσύρετε από την φωτιά, καρυκεύστε και προσθέστε προαιρετικά από πάνω 2-3 κουταλιές γιαούρτι.

Ηλιομαγειρέματα...

Ριγατόνι με πολύχρωμα λαχανικά και κοτόπουλο

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ξεπαγώνουμε τα τρόφιμα στο ψυγείο και όχι κάτω από τρεχούμενο νερό.


Ολικής

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.