Κριθαράκι με pesto κόκκινης πιπεριάς και κοτόπουλο
ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ. κριθαράκι λαχανικών ΗΛΙΟΣ
- 1 φιλέτο κοτόπουλο
- 1200 ml ζωμό λαχανικών
- 1/2 κ.γ. κουρκουμά
- αλάτι - πιπέρι
- φλούδα από μισό λεμόνι (ψιλοκομμένη)
για το pesto κόκκινης πιπεριάς
- 3 πιπεριές Φλωρίνης
- 10-12 φουντούκια ( ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογή σας)
- 50 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σoτάρετε σε καυτό τηγάνι, χωρίς λάδι, το κοτόπουλο να πάρει λίγο χρώμα.
Προσθέστε μια στάλα λάδι , ανακατέψτε και ρίξτε το κριθαράκι, τον κουρκουμά και περίπου 1,5 λίτρο νερό/ζωμό.
Αλέστε καλά στο μπλέντερ τα υλικά της σάλτσας pesto και όταν έχει βράσει το κριθαράκι και έχουν εξατμιστεί τα υγρά , προσθέστε την.
Αποσύρετε από την φωτιά, καρυκεύστε και προσθέστε προαιρετικά από πάνω 2-3 κουταλιές γιαούρτι.