Ελληνική σαλάτα με ζυμαρικά Ηρακλής οι 12 Άθλοι ΗΛΙΟΣ και τόνο
ΥΛΙΚΑ:
Για την σαλάτα
- 500 γρ. ζυμαρικά οι 12 Άθλοι ΗΛΙΟΣ
- 250 γρ. τόνο σε νερό
- 1 αγγούρι (κομμένο σε κύβους)
- 1 αβοκάντο (κομμένο σε κύβους)
- 500 γρ τοματίνια (κομμένα στα τέσσερα)
- λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού ή μαϊντανού(ψιλοκομμένα)
- αλάτι
- πιπέρι
Για το dressing
- 2 κ.τ.σ. μουστάρδα
- χυμό από 1 λεμόνι
- 4 κ.τ.σ. ξύδι
- 1/2 κ.τ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κ.τ.σ. κουρκουμά
- 6 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- το νερό από τον τόνο
- αλάτι
- πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 4-6 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, τα αλατίζουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Αφού κρυώσουν προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά, τον τόνο και τα φρέσκα μυρωδικά.
Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το λεμόνι, το ξύδι, τον κουρκουμά και το νερό από τον τόνο, χτυπώντας τα καλά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και περιλούζουμε με το μίγμα τη σαλάτα.
Tips:
- Ο πολύτιμος για την υγεία μας κουρκουμάς για να «λειτουργήσει» χρειάζεται λίγο τριμμένο πιπέρι. Μην ξεχάσετε να το προσθέσετε στο dressing!
- Ένα πλήρες θρεπτικό γεύμα πρωτεϊνών και καλών υδατανθράκων από το ψάρι και τα σιμιγδαλένια ζυμαρικά με γεύση ελληνικής σαλάτας