Κριθαράκι Ολικής με χοιρινό κατσαρόλας σε μαυροδάφνη
ΥΛΙΚΑ:
- 250 γρ κριθαράκι ολικής άλεσης ΗΛΙΟΣ
- 750 γρ χοιρινή σπάλα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 50 ml ελαιόλαδο Καλαμών
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια
- 100γρ ξηρή μυζήθρα Καλαμών
- 375 ml Μαυροδάφνη Πατρών
- 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά (στο 9). Ρίχνουμε το κρέας και το ροδίζουμε σε όλες του τις μεριές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα. Μόλις μαλακώσουν λίγο αδειάζουμε όλη την μαυροδάφνη και μετά από 2 λεπτά την τριμμένη ντομάτα.
Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά (στο 3), σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε 2 φλυτζάνια βραστό νερό. Μόλις βράσει προσθέτουμε το κριθαράκι κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να χυλώσει το ζυμαρικό (θα χρειαστούν περίπου 13 λεπτά).
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με την τριμμένη μυζήθρα.