Σπαγετίνη με τσακώνικες μελιτζάνες και φέτα Τριπόλεως
ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ σπαγετίνη 10 ΗΛΙΟΣ
- 2 τσακώνικες μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γρ φέτα Τριπόλεως
- 1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
- 300 ml χυμό ντομάτας
- 50ml ελαιόλαδο Καλαμών
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε 5 λίτρα αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Τα στραγγίζουμε, κρατάμε κατά μέρος 1 φλιτζάνι από το νερό τους και το διατηρούμε ζεστό.
Ταυτόχρονα σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε την φέτα. Αποσύρουμε από την εστία κι ανακατεύουμε τα ζεστά ζυμαρικά ζωηρά. Τα αφήνουμε 2 λεπτά να απορροφήσουν την σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με τον βασιλικό.