Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
ΥΛΙΚΑ:
- 200 γρ. λευκή πολέντα Le Veneziane Molino di Ferro
- 1 λίτρο γάλα
- 180 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2 βανίλιες
- ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
- 30 γρ. βούτυρο
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ:
- Μία χούφτα σταφίδες
- Μία χούφτα χοντροκομμένα καρύδια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα τη ζάχαρη και την πολέντα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. "Χτυπάμε” τα αυγά και προσθέτουμε μέσα 2-3 κουταλιές από το μείγμα της κρέμας. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα των αυγών στην κρέμα ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε το βούτυρο, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού. Τοποθετούμε το μίγμα σε σκεύος 25x30 που το έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50- 55' μέχρι να ροδίσει.
Μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε στο μείγμα μια χούφτα σταφίδες και μια χούφτα χοντροκομμένα καρύδια στη γαλατόπιτα πριν το ψήσιμο.
TIP:
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη προτού σερβίρουμε.