Πίτα με πράσα και τυρί φέτα
ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ. WHITE MIX SEMPER
- 2 κ.σ. POFIBER SEMPER
- 240 ml χλιαρό νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. λευκό ξύδι
- Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
ΓΕΜΙΣΗ:
- 5 πράσα κομμένα ροδέλες και ζεματισμένα
- 3 αυγά
- 400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- λίγο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε σε ζυμάρι και χωρίζουμε σε μπαλάκια. Ανοίγουμε τα φύλλα με την βοήθεια μιας λεπτής βέργας, πασπαλίζοντας αρκετό νισεστέ για να μην κολλάει το φύλλο.
Σε ένα ταψί βάζουμε τρία φύλλα κάτω ραντίζοντας ενδιάμεσα από κάθε φύλλο με ελαιόλαδο. Φροντίζουμε να προεξέχουν γύρω γύρω τα φύλλα που βάζουμε κάτω. Ρίχνουμε τη γέμιση και γυρνάμε τα φύλλα που προεξέχουν λαδώνοντας ενδιάμεσα. Από πάνω βάζουμε άλλα τρία φύλλα και πάλι ραντίζοντας με ελαιόλαδο το κάθε ένα.
Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια την αλείφουμε με ελαιόλαδο και την ραντίζουμε με λίγο νερό.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C βαθμούς περίπου για 60' λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.
TIP:
Μπορούμε να βάλουμε την πίττα στην κατάψυξη και να την ψήσουμε αργότερα.