Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Επιδόρπια :
Γαλακτομπούρεκο με κρέμα σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες):

  • 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
  • Φύλλο κρούστας 1/2 πακέτο
  • Ζάχαρη κρυσταλλική 180γρ.
  • 4 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κανέλα
  • Λίγο βούτυρο
  • 1 βανίλια σκόνη
  • Κουβερτούρα 250 γρ.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα την κανέλα, το βούτυρο, κουβερτούρα, βανίλια σκόνη και τη μισή ζάχαρη (90 γραμμ).

Παράλληλα σε μια λεκάνη σπάμε τα 4 αυγά τα ενσωματώνουμε με το σιμιγδάλι κ ελάχιστο γάλα και τα ανακατεύουμε. Αφού βράσει το μείγμα μας από το κατσαρολάκι παίρνουμε με μια κουτάλα και ρίχνουμε μέσα στην λεκάνη το ζεστό μείγμα με το γάλα. Το τοποθετούμε ξανά πλέον όλος ο στην κατσαρόλα κ το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Στον φούρνο έχουμε κόψει σε μικρά τετραγωνάκια το φύλλο κρούστας κ τα έχουμε πασπαλίσει με την υπόλοιπη ζάχαρη (περίπου 10 λεπτά στους 180 βαθμούς). Αφού κρυώσουν σερβίρουμε πάνω σε αυτά την κρέμα σοκολάτας . Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη τριμμένη κανέλα η κακάο.

Ηλιομαγειρέματα...

Λαζανάκι με φιλέτο ψαριού

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ξεπαγώνουμε τα τρόφιμα στο ψυγείο και όχι κάτω από τρεχούμενο νερό.



 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.