Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Επιδόρπια :
Χαλβάς με μαύρη σταφίδα, Γκοτζί Μπέρι & αμύγδαλο πέκαν

ΥΛΙΚΑ:

  • 400 γρ. σιμιγδάλι χοντρό ΗΛΙΟΣ
  • 200ml ελαιόλαδο
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 800 ml νερό.
  • 40 γρ. Γκοτζι Μπέρι 40 γραμμ.
  • 40 γρ. Μαύρη σταφίδα
  • 40 γρ. αμύγδαλο πέκαν
  • 1 πορτοκαλί
  • Κανέλα
  • ελάχιστο μέλι για γαρνίρισμα
  • ελάχιστο γαρύφαλο


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους ξηρούς καρπούς μαζί με την σταφίδα και το γκοτζι Μπέρι και τα σωτάρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο 1 κούπα και 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό. Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι με τρεις κουταλιές ζάχαρη, 4 κουταλιές νερό και μια σκελίδα πορτοκαλί. Αφού σωταρίσει το μείγμα μας ρίχνουμε μέσα το σιρόπι μέχρι να δέσει. Σερβίρεται είτε ζεστό η κρύο με τριμμένη κανέλα.

Ηλιομαγειρέματα...

Λαζανάκι με φιλέτο ψαριού

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Αντικαθιστάμε τις κεντρικές λάμπες με λάμπες φθορίου που φέρουν το σήμα EnergyStar.


Ολικής

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.