Χαλβάς με μαύρη σταφίδα, Γκοτζί Μπέρι & αμύγδαλο πέκαν
ΥΛΙΚΑ:
- 400 γρ. σιμιγδάλι χοντρό ΗΛΙΟΣ
- 200ml ελαιόλαδο
- 600 γρ. ζάχαρη
- 800 ml νερό.
- 40 γρ. Γκοτζι Μπέρι 40 γραμμ.
- 40 γρ. Μαύρη σταφίδα
- 40 γρ. αμύγδαλο πέκαν
- 1 πορτοκαλί
- Κανέλα
- ελάχιστο μέλι για γαρνίρισμα
- ελάχιστο γαρύφαλο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους ξηρούς καρπούς μαζί με την σταφίδα και το γκοτζι Μπέρι και τα σωτάρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο 1 κούπα και 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό. Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι με τρεις κουταλιές ζάχαρη, 4 κουταλιές νερό και μια σκελίδα πορτοκαλί. Αφού σωταρίσει το μείγμα μας ρίχνουμε μέσα το σιρόπι μέχρι να δέσει. Σερβίρεται είτε ζεστό η κρύο με τριμμένη κανέλα.