Χονδρομπιγούλη με φέτα και παξιμάδι χαρουπιού
ΥΛΙΚΑ (6 μερίδες):
- 400 γρ. φιδές χοντρός ΗΛΙΟΣ
- 1,5 κιλό ώριμες ντομάτες, στο μούλτι
- 250 ml νερό
- 100 ml ελαιόλαδο Καλαμών
- 100 γρ φέτα Καλαβρύτων θρυμματισμένη
- 10 παξιμάδια χαρουπιού
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1κ.γλ ξηρός βασιλικός
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το νερό και το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τον ξηρό βασιλικό.
Αφήνουμε να σιγοβράσει το μίγμα για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και σιγοβράζουμε για 12-13 λεπτά. Προσέχουμε να έχει πάντα αρκετό ζουμάκι η κατσαρόλα.
Σερβίρουμε αμέσως σε βαθύ μπωλ. Τοποθετούμε συμμετρικά τα σπασμένα παξιμάδια και πασπαλίζουμε με την φέτα και τον μαϊντανό.