Ελληνικό κριθαράκι
ΥΛΙΚΑ (6 μερίδες):
- 500 γρ. Κριθαράκι μέτριο ΗΛΙΟΣ
- 1300 ml ζωμό κοτόπουλου
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 150 γρ. Φέτα τρίμμα
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 2 μέτριες τομάτες κομμένες σε κύβους
- 40 γρ. Βούτυρο
- 1 lime (ξύσμα)
- 3 πράσινες πιπεριές κέρατο κομμένες ροδέλες
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε την πάπρικα, τις τομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου και φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Προσθέτουμε το κριθαράκι μας και βράζουμε για 5'. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε το κριθαράκι να απορροφήσει τα υγρά. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με τρίμμα φέτας και ρίγανη.