Τριβέλι πριμαβέρα με ψητό ταλαγάνι
ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ. τριβέλι ΗΛΙΟΣ
- 50 γρ. αρακά
- 100 γρ. φασολάκια στρογγυλά κομμένα στην μέση
- 50 γρ. κορυφές σπαραγγιών
- 1 καρότο κομμένο σε ψιλές λωρίδες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ψιλές λωρίδες
- 1 ντομάτα χωρίς σπόρους και ξεφλουδισμένη κομμένη σε κυβάκια
- 1 στρογγυλός δίσκος ταλαγάνι
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ ελαιόλαδο Καλαμών
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε 5 λίτρα αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
Ταυτόχρονα, σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό. Ζεματίζουμε όλα τα λαχανικά ξεχωριστά εκτός από τις πιπεριές και τις ντομάτες.
Κάθε φορά που σουρώνουμε κάποιο λαχανικό το "σοκάρουμε” σε παγωμένο νερό με πάγο ώστε να διατηρήσει το χρώμα του.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε ελαφρά τις ντομάτες με τις πιπεριές. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και την κρέμα γάλακτος. Μόλις βράσει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία.
Τοποθετούμε αντικολλητικό σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το ταλαγάνι. Μετά από λίγο περιστρέφουμε τον δίσκο του τυριού κατά 90 μοίρες, έτσι ώστε να γίνουν τα σημάδια από την σχάρα τετράγωνα. Αναποδογυρίζουμε το τυρί κι επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. Μεταφέρουμε το τυρί σε αντικολλητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιατέλα και τοποθετούμε το ψητό ταλαγάνι στο κέντρο της πιατέλας ή στην κορυφή των ζυμαρικών.