Σαλάτα με τριβέλι λαχανικών ΗΛΙΟΣ, τόνο και γλυκοπατάτα
ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες):
- 500 γρ. Τριβέλι λαχανικών ΗΛΙΟΣ
- 1 μέτρια γλυκοπατάτα
- 200 γρ. φιλέτο τόνο σε νερό
- 4 φρέσκα κρεμμύδια, μόνο το πράσινο μέρος ψιλοκομμένα
- 80γρ σπόρια ροδιού
- 1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα:
- 20ml ελαιόλαδο
- 1 ½ κ.σ. μαγιονέζα
- 100γρ cottage cheese
- αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά μας για 8 λεπτά. Τα σουρώνουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά. Βράζουμε την γλυκοπατάτα μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 20'. Την καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με την γλυκοπατάτα, τον τόνο,το κρεμμύδι, τα σπόρια ροδιού και τον άνηθο. Σε ένα μικρό μπολάκι αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα, το cottage cheese, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως ή να αφήσουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Tip:
Εάν δεν μας αρέσει το τυρί cottage μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με γιαούρτι.