Καρμπονάρα με σύγκλινο και σφέλα
ΥΛΙΚΑ (4-6 μερίδες):
- 500 γρ σπαγέτι Νο 6 ΗΛΙΟΣ
- 6 κρόκοι αυγών
- 250 γρ. μανιάτικο σύγκλινο σε κύβους
- 200 γρ. σφέλα, τριμμένη
- 1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά (στο 6) ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία και μόλις ‘κάψει’ ρίχνουμε το κομμένο σύγκλινο. Το σωτάρουμε για 5 – 7 λεπτά, ώσπου να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε να στραγγίξει σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε 5 λίτρα αλατισμένο νερό, 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Τα στραγγίζουμε, κρατάμε κατά μέρος 1 φλιτζάνι από το νερό τους και το διατηρούμε ζεστό.
Χτυπάμε έντονα τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ με το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Ρίχνουμε στο μπολ των κρόκων τα ζεστά και καλά στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε σχολαστικά, για περίπου 2 λεπτά, με μια πιρούνα. Με τον τρόπο αυτό θα μαγειρευτούν οι κρόκοι από τη θερμότητα των μακαρονιών. Προσθέτουμε τα 150 γρ. σφέλα, το σύγλινο και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε αμέσως στα πιάτα πασπαλίζοντας την υπόλοιπη σφέλα και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.