CousCous ΗΛΙΟΣ με ψητά λαχανικά, ρεβύθια και αμύγδαλα
ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες):
- 200 γρ. CousCous ΗΛΙΟΣ
- 240 γρ. ζωμό κοτόπουλου
- 200 γρ. ρεβύθια, βρασμένα και στεγνά
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, σε κυβάκια
- 2 μέτρια καρότα, σε λεπτές λωρίδες
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε κυβάκια
- 1 μέτριο κολοκυθάκι, σε λεπτές λωρίδες
- 100 γρ. σταφίδες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. τριμμένο κύμινο
- 1 κ.σ. τριμμένο κόλιανδρο
- ½ κ.σ. κουρκουμά
- ½ κ.γ. κανέλα
- 60 γρ. αμύγδαλα, λευκά
- 2 κ.σ. φρέσκια μέντα
- Αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC. Καλύπτουμε το ταψί του φούρνου με μία λαδόκολλα. Βάζουμε την πιπεριά, τα καρότα, το κρεμμύδι και το κολοκυθάκι.
Ψεκάζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Στο μεταξύ, σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κύμινο, το κόλιανδρο, την κανέλα και πασπαλίζουμε με ¼ κ.γ. αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το ζωμό κοτόπουλου με ½ κ.σ. αλάτι και τον κουρκουμά. Βάζουμε το CousCous και τις σταφίδες σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε το ζεστό ζωμό κοτόπουλου πάνω από το CousCous και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε το μπωλ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ψητά λαχανικά, τα ρεβύθια, τα αμύγδαλα, το κόλιαντρο, τη μέντα και το λεμόνι και ανακατεύουμε με το CousCous. Σερβίρουμε ζεστό.