Κόκκινη σαλάτα με παντζάρι, τουλομοτύρι
ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες):
- 50 γρ. Αχιβάδα ήλιος
- 30 γρ. κόκκινο λάχανο
- 1 παντζάρι βρασμένο κομμένο σε φέτες
- 1/2 Μήλο Βερμίου κομμένο σε φέτες
- 1 φύλλο κόκκινο μαρούλι, σπασμένο με το χέρι
- Χυμό από 1 γκρέιπ φρούιτ
- 10 τεμ. καρύδια καθαρισμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2
- 30 γρ. Τουλουμοτύρι τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι λευκό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ψήνουμε τα καρύδια σε ταψάκι πάνω σε χαρτί απορροφητικό για 10’ στους 180´C.
Σε μια κατσαρόλα με 500 ml νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά ,2 κ.σ. ελαιόλαδο και 5 γρ. αλάτι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες και όταν είναι έτοιμο στραγγίζουμε, το απλώνουμε σε ένα ταψάκι μέχρι να κρύωσει και ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Σ´ένα βαθύ μπόλ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα παντζάρια, τα μήλα, το κόκκινο μαρούλι και στο τέλος ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τον χυμό γκρέιπ φρούιτ, το τριμμένο τουλουμοτύρι και τα ψητά καρύδια.