Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Παιδικά :
Δεινοσαυράκια στο φούρνο με ζαμπόν και 4 τυριά

ΥΛΙΚΑ (4-6 μερίδες):


  • 500 γρ δεινοσαυράκια ΗΛΙΟΣ
  • 150 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 150 γρ πεκορίνο αμφιλοχίας τριμμένο
  • 150 γρ γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
  • 150 γρ φέτα μαλακή σε κύβους
  • 500 ml κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζαμπόν μπούτι κομένο σε λωρίδες
  • Αλάτι και πιπέρι


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Βράζουμε τα δεινοσαυράκια σε άφθονα αλατισμένο νερό 4 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία. Ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί. Σουρώνουμε τα δεινοσαυράκια και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με όλη την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι .Προσθέτουμε 3/4 του μίγματος τυριών κι ανακατεύουμε ζωηρά, Μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να σχηματιστεί λαχταριστή κρούστα για περίπου 10 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Ηλιομαγειρέματα...

Λαζανάκι με φιλέτο ψαριού

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Χρησημοποιούμε το ποδήλατό μας -αν διαθέτουμε - αντί για το αυτοκίνητο.



 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.