Γιουβετσάκι με κριθαράκι Ήλιος χωρίς γλουτένη, κρόκο Κοζάνης, τυρί φέτα και βιολογικό κοτοπουλάκι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ:
- 400 γρ. Κριθαράκι χωρίς γλουτένη ΗΛΙΟΣ
- 200 γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο λωρίδες
- 2 γρ. κρόκος Κοζάνης
- 1 κρεμμύδι λευκό ξηρό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100 ml λευκό κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι λευκό σκόνη
- 1200 ml ζωμός κότας
- 80 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 120 γρ τυρί φέτα
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ‘κάψει’ και προσθέτουμε το κοτόπουλο, το σκόρδο με την φλούδα του, το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε, τον κρόκο Κοζάνης, μία κουταλιά από τον ζωμό και αφήνουμε να εξατμιστεί. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι, στο τέλος αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη, τον χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.