Γιουβέτσι ογκρατέν με κιμά και κριθαράκι μέτριο
ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ κριθαράκι μέτριο ΗΛΙΟΣ
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
- 300 ml χυμός ντομάτας
- 100 ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ. γλ. αποξηραμένος βασιλικός
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 300 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι
- 4 αυγά χτυπημένα
- αλάτι
- πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει τσιγαρίζουμε τον κιμά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και βασιλικό. Σιγοβράζουμε για 45 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα χτυπημένα αυγά με την κρέμα γάλακτος και 200 γρ κεφαλοτύρι. Συγχρόνως βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονα αλατισμένο νερό 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία. Σουρώνουμε και προσθέτουμε αμέσως τον κιμά. Ανακατεύουμε ζωηρά και τα μεταφέρουμε σε ταψί. Καλύπτουμε την επιφάνεια με το μίγμα κρέμας γάλακτος και τυριών. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσαφένια κρούστα. Σερβίρουμε αμέσως.