Ταλιατέλες ΒΙΟ με όστρακα
ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ. ταλιατέλες βιολογικές ΗΛΙΟΣ
- 6 μύδια
- 6 κυδώνια
- 6 γυαλιστερές
- 6 αχιβάδες
- 300 ml λευκό κρασί
- 1 κουταλάκι πολτό σκόρδου
- 1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ.ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελάδος
- αλάτι
- πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε 5 λίτρα αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε και τα λαδώνουμε. Ταυτόχρονα σε βαθιά και φαρδιά κατσαρόλα τοποθετούμε το κρασί , το σκόρδο και το βούτυρο κι αχνίζουμε τα όστρακα . Μόλις ανοίγουν τα μεταφέρουμε σε άλλη κατσαρόλα. ΌΠΟΙΟ ΟΣΤΡΑΚΟ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΠΕΤΑΜΕ. Μόλις αδειάσει η κατσαρόλα προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε ζωηρά και πασπαλίζουμε τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε. Όταν απορροφήσουν την σάλτσα σερβίρουμε αμέσως στο κέντρο μιας πιατέλας και τα όστρακα περιμετρικά.
| |
|
Κλείνουμε από τον διακόπτη τις ηλεκτρικές συσκευές, εφόσον δεν τις χρησιμοποιούμε ( π.χ. τηλεόραση, laptop, στερεοφωνικό/ράδιο).
|
|