Γιουβετσάκι στο πήλινο με κοφτό μακαρονάκι Βιολογικής γεωργίας Ήλιος
ΥΛΙΚΑ:
- 400 γρ. κοφτό μακαρανάκι Βιολογικής γεωργίας ΗΛΙΟΣ
- 200 γρ. λουκάνικο
- 4 τριμμένες ντομάτες
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρα Γρεβενών
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
- 1200 ml ζωμός κότας (έτοιμος)
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα λουκάνικα, το κρεμμύδι και το κοφτό μακαρονάκι. Σβήνουμε με τον ζωμό προσθέτουμε την κρέμα, έπειτα την τριμμένη ντομάτα και περιμένουμε να πάρει μία βράση, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι λευκό και ανακατεύουμε καλά, μεταφέρουμε σε πήλινο σκεύος, πασπαλίζουμε με μπόλικη γραβιέρα και ψήνουμε στο φούρνο για 20’ στους 200’C ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.