CousCous από φαγόπυρο με καπνιστό σολωμό
Για 4 μερίδες
ΥΛΙΚΑ:
- 120 γρ. CousCous ΗΛΙΟΣ από φαγόπυρο
- 150 ml νερό
- 100 γρ. Καπνιστός σολωμός
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Αλάτι
- Χυμός ½ λεμονιού
- Λίγο ελαιόλαδο
- Λίγος μαϊντανός (για το γαρνίρισμα)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Βάζουμε το CousCous σε ένα μεγάλο μπωλ. Ζεσταίνουμε το νερό και πριν πάρει βράση, το ρίχνουμε πάνω από το CousCous. Προσθέτουμε αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε το μπωλ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε για 5 λεπτά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το προσθέτουμε στο CousCous μαζί με το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε. Κόβουμε το σολωμό σε φέτες και σερβίρουμε μαζί με το CousCous. Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό.