Σπαγγέτι espressi καρμπονάρα
Υλικά: (για 5 άτομα)
- 500 γρ. σπαγγέτι espressi ΗΛΙΟΣ
- 190 γρ. μπέικον, κομμένο σε λωρίδες ή κύβους
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 130 ml κρέμα γάλακτος
- 2 μεγάλα αυγά
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι φρεσκοκομμένο μαϊντανό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σ’ ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε το μπέικον στο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανό. Το αφήνουμε στην άκρη. Στο μεταξύ σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει, προσθέτουμε τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε. Τα βράζουμε για 1 λεπτό*, τα στραγγίζουμε και κρατάμε 150 ml από το νερό του βρασμού. Προσθέτουμε το μπέικον στα σπαγγέτι. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους των αυγών, την κρέμα γάλακτος, την τριμμένη γραβιέρα και το νερό που κρατήσαμε. Ρίχνουμε τα ζεστά μακαρόνια στο μπολ με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα, ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μικρά μυστικά: Τα σπαγγέτι πρέπει να είναι ζεστά όταν τα ανακατέψουμε με τη σάλτσα γιατί έτσι θα ψηθούν οι κρόκοι!