Αστακομακαρονάδα
ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ σπαγέτι 6 Ήλιος
- 2 πορτοκάλια
- 2 κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια
- 1 καρότο σε χοντρά κομμάτια
- 2 ντομάτες σε χοντρά κομμάτια
- 1 πιπεριά κόκκινη σε χοντρά κομμάτια
- 1 αστακός 800 γρ
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- 3 δαφνόφυλλα
- 2 γρ κρόκο Κοζάνης σε σκόνη
- 100 ml ούζο
- ½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.ΞΕΧΩΡΊΖΟΥΜΕ p ελαιόλαδο.< μισό το κρόκο.ε τον και δαφνόφυλλα πελτέ, Προσθέτουμε ούζο. με σβήνουμε χυμός ο απορροφηθεί Μόλις πορτοκάλια. δύο τα Στίβουμε αστακού. του κεφάλι ντομάτες πιπεριά, καρότο, κρεμμύδια, ελαιόλαδο στο σωτάρουμε κατσαρόλα μεγάλη Σε μέση. στην Κόβουμε του. ουρά την από αστακού>
Καλύπτουμε τα υλικά με νερό κι αφήνουμε τον ζωμό αστακού να σιγοβράσει για 45-50 λεπτά.
Σουρώνουμε τον ζωμό με ψιλή σήτα σε κατσαρόλα που θα χωράει τα ζυμαρικά.
Βράζουμε σε αυτή την κατσαρόλα την ουρά του αστακού. Τον βγάζουμε από την κατσαρόλα, του αφαιρούμε το κέλυφος και το εντεράκι του. Προσθέτουμε αλάτι στον ζωμό που βράζει και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά. Μόλις είναι έτοιμα με την ειδική λαβίδα σερβίρουμε σε πιατέλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τοποθετούμε τον αστακό από πάνω.