Κριθαρότο με γαρίδες, σαφράν και σπαράγγια
ΧΡΟΝΟΣ: 25min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
ΥΛΙΚΑ:
- 200 γρ. κριθαράκι λαχανικών (ντομάτα και σπανάκι)
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά φλωρίνης, κομμένη σε κύβους
- 1 φινόκιο, κομμένο σε κύβους
- 8 σπαράγγια, κομμένα σε φέτες (κρατάμε τις κορυφές)
- ½ φλ. λευκό κρασί ξηρό
- 1 γρ. σαφράν
- 450 ml νερό, ζεστό
- 12 γαρίδες Νο2, καθαρισμένες
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
- ½ λεμόνι, ξύσμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά, το φινόκιο, τα κομμένα σπαράγγια , το κριθαράκι λαχανικών και σοτάρουμε.
Μόλις μαραθούν όλα τα λαχανικά και γυαλίσει το κριθαράκι, σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το σαφράν και το νερό και μαγειρεύουμε για 11 – 12 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
4 λεπτά πριν τελειώσουμε το μαγείρεμα, σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια και τις γαρίδες για 4 λεπτά.
Αποσύρουμε το κριθαράκι από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα ανακατεύοντας ελαφρά.
Σερβίρουμε το κριθαράκι και γαρνίρουμε με τα σπαράγγια, τις γαρίδες και το φρέσκο κρεμμυδάκι .
Τέλος πασπαλίζουμε το κριθαράκι λαχανικών με το ξύσμα λεμονιού.
http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/2116/Kritharoto-me-garides-safran-kai-sparaggia