Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Συνταγές από Σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο :
Μακαρονάδα χωρίς γλουτένη με κολοκύθα και μπέικον

ΧΡΟΝΟΣ: 30min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

ΥΛΙΚΑ:


  • 400 γρ. σπαγέτι 6 χωρίς γλουτένη
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μπέικον χωρίς γλουτένη, κομμένο σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια
  • 300 γρ. κολοκύθα, ψίχα, κομμένη σε μικρά μπαστουνάκια
  • 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 κ.σ.βασιλικός φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • φύλλα κόκκινου βασιλικού, για γαρνιτούρα


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα σπαγέτι και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου.

Κρατάμε 1 φλ. νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον για 3-4 λεπτά, μέχρι να να ξεροψηθεί ελαφρώς.

Αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και το μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξει το επιπλέον λίπος.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε την κολοκύθα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι και να βγάλουν τα αρώματά τους.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια.

Αφήνουμε την κολοκύθα να βράσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον, το βασιλικό, την παρμεζάνα, τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Γαρνίρουμε με φύλλα κόκκινου βασιλικού και σερβίρουμε.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/2022/Makaronada-choris-gloyteni-me-kolokytha-kai-mpeikon

Ηλιομαγειρέματα...

Ντομάτες γεμιστές με κουσκουσέ,ρίγανη και φέτα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Επιλέγουμε οικιακές συσκευές που είναι χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.


Gluten Free

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.