Κριθαράκι με λιαστές ντομάτες και κουρκουμά
ΧΡΟΝΟΣ: 20min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
ΥΛΙΚΑ:
- 400 γρ. Χρυσή μανέστρα
- 400 γρ. κοτόπουλο στήθος
- 1 κρεμμύδι, τεμαχισμένο
- 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 2 μικρά λεμόνια, φέτες
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 70 ml (1/3 φλ.) ελαιόλαδο
- 6-8 φύλλα αρμπαρόριζας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύουμε το κριθαράκι για 10 λεπτά.
Ραντίζουμε το κριθαράκι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη.
Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες, τις τεμαχίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί ελαφρώς και να γυαλίσει.
Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το βρασμένο κριθαράκι, την ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά.
Ένα λεπτό πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον κουρκουμά και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, γαρνίρουμε το κριθαράκι με το σχοινόπρασο και σερβίρουμε.
http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1951/Kritharaki-me-liastes-ntomates-kai-koyrkoyma