Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Συνταγές από Σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο :
Πέννες χωρίς γλουτένη με άρωμα μαύρης τρούφας, τυριά και πούδρα καρυδιού

ΧΡΟΝΟΣ: 20min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

ΥΛΙΚΑ:


  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. γάλα εβαπορέ
  • 1 φλ. γραβιέρα Κρήτης + ½ φλ. φλοίδες, για γαρνιτούρα
  • 100 γρ. έμενταλ, τριμμένο
  • 2 κ.γ. κονιάκ
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
  • ½  κ.γ. αλάτι με μαύρη τρούφα
  • 400γρ. πέννες ριγέ  χωρίς γλουτένη
  • 50γρ . βούτυρο ανάλατο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο με άρωμα μαύρης τρούφας
  • 1 φλ. πούδρα καρυδιού
  • φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα

*Προσοχή στις ετικέτες των προϊόντων ότι είναι ελεύθερα γλουτένης


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα να πάρουν μια βράση.

Προσθέτουμε τη γραβιέρα Κρήτης, το έμενταλ και ανακατεύουμε για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το κονιάκ, πιπέρι, το αλάτι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την εστία.

Στο μεταξύ βάζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε και επιστρέφουμε τις πέννες στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, φροντίζοντας να πάει παντού.

Προσθέτουμε το μείγμα τυριών, το λάδι τρούφας, την πούδρα καρυδιού και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Γαρνίρουμε με τις φλοίδες γραβιέρας και φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1946/Pennes-choris-gloyteni-me-aroma-mavris-troyfas-tyria-kai-poydra-karydioy

Ηλιομαγειρέματα...

Σούπα ζυμαρικών με ψητές ντομάτες και τυρί ρικότα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ποτίζουμε τις απογευματινές ή τις πρώτες πρωϊνές ώρες για να μην εξατμίζεται το νερό.


Gluten Free

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.