Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Συνταγές από Σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο :
Πέννες με κολοκυθάκια και ντοματίνια

ΧΡΟΝΟΣ: 20min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

ΥΛΙΚΑ:


  • 400 γρ. πέννες ριγέ
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλα κολοκυθάκια, τεμαχισμένα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 ½ φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 ½ κ.γ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • κλαδάκια φρέσκο θυμάρι, για γαρνιτούρα


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Μαγειρεύουμε τις πέννες ριγέ σε αλατισμένο νερό που βράζει, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σε υψηλή φωτιά για 1-2 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα αρωμάτά του.

Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 3-5 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Κρατάμε ½ φλ. από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, στραγγίζουμε τις πέννες και τις αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πέννες και το ½ φλ. από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε την παρμεζάνα, το θυμάρι και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.

Αποσυρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1786/Pennes-me-kolokythakia-kai-ntomatinia

Ηλιομαγειρέματα...

Πέννες ριγέ με ψητά λαχανικά

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
«Ναι» στην ανακύκλωση.


Ολικής

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.